Lauluharrastuksen aloittaminen

Ensimmäinen laulutunti

Ensimmäinen laulutunti jännittää aina. Tulet mahdollisesti täysin uuteen tilaan, vastassa voi olla tuntematon opettaja ja ehkä olet aiemmin laulanut autossa radion mukana. Hengitä syvään - kivaa, että pohdit lauluharrastuksen aloittamista! Tavallisesti ensimmäisen laulutunnin jälkeen jännitys laantuu, ainakin hiljalleen.

Kun tulet laulutunnilleni ensimmäistä kertaa, pidetään tutustumistunti. Tutustumistunnille saat tulla ilman erityistä valmistautumista (oma vesipullo kannattaa varata mukaan!). Ennen laulutuntia saattaa mietityttää, mitä laulutunnilla tehdään. Laulutunnin sisältö vaihtelee heti tutustumistunnista alkaen, koska kohtaan asiakkaat yksilöllisesti. Jokaisella laulutunnilla kuitenkin lauletaan jotain!

Ensimmäisellä laulutunnilla voit varautua kertomaan jotain itsestäsi ja siitä, mikä sai sinut tulemaan laulutunnille. Tunnilla tehdään muutamia yksinkertaisia ääni- ja hengitysharjoituksia ja voidaan esimerkiksi kokeilla sen hetkinen äänialasi. Tunnin lopussa laulamme jotain sinulle tuttua laulua, johon kokeilemme jo jotain ääniharjoituksissa harjoiteltuja asioita. Voit halutessasi miettiä jonkun laulun valmiiksi, mutta myös minä voin ehdottaa jotain tunnilla.  

Laulutunnin aikana käydään läpi, millaisia juttuja tunneilla voidaan opetella ja tarkennetaan yhdessä sitä, mitä sinä haluaisit oppia. Halutessasi voit kertoa minulle tilanteestasi myös etukäteen. Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla, soittamalla tai viestillä (leilaraakel.saari@gmail.com / 0407151429) tai täyttää ensimmäisen laulutuntivarauksen yhteydessä Lisätietoja-sarakkeen.

Tutustumistunnin perusteella saat käsityksen työskentelytavoistani. Jos ensimmäisen laulutunnin jälkeen haluat jatkaa laulutunteja, niin minä puolestani osaan arvioida, millainen tuntipaketti olisi sopiva sinulle. Syksyllä 2022 en avaa kausioppilaspaikkoja, koska en voi luvata säännöllisesti samoja aikoja vapaaksi. Laulutunneilleni saa tulla viikottain tai satunnaisesti. Voit varata ajanvarauskalenterista tutustumistunnin jälkeen heti useamman tai vain yhden tunnin kerrallaan. Lämpimästi tervetuloa!

Muistilista ensimmäiselle laulutunnille:

  • Olet oikein hyvä laulaja omana itsenäsi! Laulutunnille tulemiseen ei ole tasovaatimuksia.
  • Laulutunneilla ei tarvitse laulaa yksin. Minulla on kokemusta esiintymisjännityksen ja laulupelon käsittelystä ja tarvittaessa edetään rauhassa.
  • Voit miettiä tunnille laulun, jonka koet osaavasi. Nuotti ei ole välttämätön. Laulu voidaan miettiä myös yhdessä tunnilla.
  • Kannattaa varata mukaan oma vesipullo. Vedenjuonti myös pitkin päivää ennen laulutuntia tekee hyvää!