Kuva: Juulia Valtanen
Kuva: Juulia Valtanen
Kuva: Juulia Valtanen
Kuva: Juulia Valtanen

Leila Saari

HIEMAN MINUSTA

Olen Leila Saari, laulunopettaja ja lyyrinen sopraano Jyväskylästä. Olen kulkenut sen perinteisen ja pitkän reitin alakoulun musiikkiluokilta, viulu- ja pianotuntien kautta, Kajaanin lukion musiikkilinjalle ja Jyväskylän yliopiston musiikkikasvatuksen opintoihin (FM 2016). Laulaminen ja äänenkäyttö on ollut minulle ana luontevaa. Valmistuin musiikkipedagogiksi pääaineenani klassinen laulu Jyväskylän ammattikorkeakoulusta Päivi Virolainen-Kalpion johdolla keväällä 2018.

Tässä työssä on hienoa kohdata ja kuunnella ihmisiä ja uniikkeja ääniä. Tunneilla löydetään parhaassa tapauksessa hieno yhteys ja ymmärrys, rauha ja onnistumisen riemu, keskustelua ja hiljaisuutta. Minun tehtäväni on auttaa oppilasta löytämään oma ääni. Etsimme vapautta, rohkeutta, säveliä, soundeja, sointia, rentoutta, energiaa, lihaksia ja ajatuksia. Laulutunneille on siis hyvä tulla avoimin mielin!

Yksityisopetuksen lisäksi toimin kuorojen äänenmuodostajana, kuoronjohtajana ja kuorolaulajana. Äänenmuodostajan sijaan haluaisin kutsua itseäni kuorolaulunopettajaksi, koska kuorolaulaminen on aivan oma, upea ja haastava lajinsa. Kuorolaulunopettajan tehtävät ovat tärkeä osa ammattitaitoani.

Olen monipuolinen muusikko ja ennen kaikkea pedagogi. Erikoisosaamistani on klassinen laulu ja kuorolaulu. Päivitän osaamistani jatkuvasti, olen mm. tehnyt kuoronjohdonopintoja Tampereen ammattikorkeakouluun Markus Yli-Jokipiin johdolla ja syventänyt lauluopintojani useilla mestarikursseilla sekä tällä hetkellä Ulla Raiskion johdolla.

Opetan Jyväskylän Viitaniemessä ja välillä apurinani on myös mainio toimistokoirani jackrussellinterrieri Into

KOLME (MUUTA) TÄRKEÄÄ

RETKEILY

Käyn metsäkävelyillä monta kertaa viikossa. Viikonloppuretket ja pidemmät vaellukset on olleet minulle tärkeä harrastus lapsuudesta asti - aina täytyy olla joku retki suunnitteilla! Kiistatta parhaat unet nukun ulkona teltassa tai riippumatossa. Minulta kannattaa kysyä retkikohteista tai muita retkeilyvinkkejä. ;)

KASVIT

Minulla on arviolta 30 viherkasvia. Talvisin hyllyille asennetaan kasvivalot, keväisin istutan siemeniä ja kesäisin täytän parvekkeen kesäkukilla. Haaveilen omasta pihasta, mutta ennen sitä touhuan mökkipihalla Kainuussa. Ylpeydenaiheeni on pian kukkiva iso kiinanruusu.

 KOIRA

Olen tosi eläinrakas, eikä ole koiran voittanutta. Suunnittelin oman koiran hankkimista yli kymmenen vuotta. Sillä välin olin innokkain ja paras koiranhoitaja tuttujeni koirille. Keväällä 2021 minun elämääni muutti vihdoin ensimmäinen ikioma koirani jackrussellinterrieri Into.